Akcelerator za društvene poduzetnike

Od Anja Kuga | 18.10.2017 | Programi

Akcelerator za društvene poduzetnike

Čakovečka ACT Grupa, zajednica društvenih poduzetnika i društveno poduzetnička potporna institucija, predstavila je novi program potpore namijenjen društvenim poduzetnicima. Akcelerator za društvene poduzetnike pokrenut je u suradnji s jednim od vodećih svjetskih mikrofinancijskih fondova, Europskim fondom za jugoistočnu Europu (EFSE) i odjelu Fonda za tehničku podršku (EFSE DF) koji potiče razvojni utjecaj njegovih investicija, te Erste Bankom koja već nekoliko godina provodi jedinstveni program društvenog bankarstva i njihovom zakladom Erste Stiftung.

 

U Hrvatskoj djeluje stotinu društvenih poduzeća, ali ovaj oblik poslovanja, utemeljen na načelima društvene, okolišne i ekonomske održivosti, kod kojeg se stvorena dobit prihoda u cijelosti ili većim dijelom ulaže za dobrobit zajednice, još uvijek je povojima, posebice u usporedbi s drugim zemljama članica EU.

 

“U Europskoj uniji više od 10 posto svih gospodarskih organizacija posluje kao društvenopoduzetničke organizacije i zapošljavaju oko sedam posto radne snage. Predstoje nam mnogobrojni koraci da dođemo do razine prosjeka EU”, izjavio je na predstavljanju Teo Petričević, direktor ACT Grupe iz Čakovca.

 

Ključni izazovi s kojima se susreću društveni poduzetnici u Hrvatskoj su nedostatak poslovne podrške i otežan pristup financiranju razvoja i rasta. Akcelerator za društvene poduzetnike novi je program potpore koji odgovara na te izazove - društvenim poduzetnicima sa stabilnim poslovanjem će osigurati poslovnu podršku za razvoj i realizaciju novih projekata.

 Cilj ovog pred-akceleracijskog i akcleracijskog programa u prvoj godini provedbe je osigurati poslovnu podršku za razvoj i realizaciju novih projekata 15 društvenih poduzetnika, te ih pripremiti za daljnji rast i buduća ulaganja. Dugoročno će Akcelerator za društvene poduzetnike ubrzati razvoj snažnog i održivog sektora društvenih poduzetnika u Hrvatskoj. Više informacija možete pronaći na http://akcelerator.dp.hr

 

Istaknute informacije


Sektori

Razvoj zajednice

Datum

01.10.2017 12:00

Mjesto održavanja

Čakovec

Županija

Međimurska

Web

http://akcelerator.dp.hr/#o-programu