Pokrećem

Odvažila si se? Čestitamo! Skupili smo ti sve bitne informacije na jednome mjestu: pročitaj što sve trebaš znati kad pokrećeš posao u Hrvatskoj.

Obrt

Aurora intervju: poduzetnica Vesna MIlanović

Od Vesna MIlanović | 01.10.2019 | Rubrika - Pokrećem

Aurora intervju: poduzetnica Vesna MIlanović

Poduzetnica Vesna MIlanović je freelance turistički vodič za Moslavinu, Bilogoru i Papuk.

Nastavi čitati

Interview with the entrepreneur - Tilde Guajardo

People have described me as "fearless" or "crazy" for having the courage and confidence to do what most people only dream of doing, like joining the Army and becoming a Counterintelligence Agent, or leaving a cushy six-figure income and successful 20-year career to start my own business, and most recently selling my home in the U.S. to travel and work around the world.  The truth is, I spent the first half of my life consumed with anger, fear and shame due to a traumatic childhood, and was able to transform my mind and my life into one filled with joy, love and freedom. I'm determined to make the second half of my life meaningful and impactful in service to others.

Nastavi čitati

Prilike se ne dobivaju, prilike se stvaraju

Moje ime je Marina Kolar i rođena sam 1983. godine u Čakovcu. Uvijek sam voljela raditi s ljudima, pa sam uz mnoštvo neformalne edukacije završila i studij na Učiteljskom fakultetu. No, život me odveo u drugom smjeru. Vlasnica sam obrta za edukaciju i savjetovanje Konekta. Certificirana sam trenerica Švicarskog CH-Q metode za razvoj karijere i kompetencija, stručnjakinja za organizacijski razvoj i razvoj zajednice. Živim svoju osobnu i profesionalnu svrhu i sretna sam :)

Nastavi čitati

Poslovni plan

Snalažljivost u ulozi budžeta

Od Dora Plišić | 07.03.2018 | Rubrika - Pokrećem

Snalažljivost u ulozi budžeta

Dora Plišić, osnivač startupa FramesPage FramesPage.com sam pokrenula jer smatram da cool naočale s kvalitetnim dioptrijskim lećama ne bi trebale biti luksuz već nešto što si svi možemo priuštiti. Željela sam učiniti dizajnirane, visokokvalitetne dioptrijske naočale cjenovno prihvatljivima. Sve je počelo s pitanjem - zašto ne bismo mogli imati nekoliko naočala, kao što imamo i nekoliko traperica, umjesto da smo osuđeni na jedne?

Nastavi čitati

Startup

U vaš projekt hladne glave

Od Martina Čuljak | 28.02.2018 | Rubrika - Pokrećem

U vaš projekt hladne glave

Sa bogatim iskustvom života na tri kontinenta, Martina Čuljak je svoju poduzetničku karijeru započela u San Franciscu nakon završetka studija međunarodnog poduzetništva. Trenutno u Abidjanu, gdje radi na razvoju inicijative za okupljanje globalnih umova koji žive u zemljama zapadne Afrike, njeno iskustvo seže od event organizacije do poslovnog razvoja aplikacija i platformi u Silicon Valley-u, pa do pokretanja i vođenja projekta HelpBalkans u regiji za koji je dobila nagradu Europskog parlamenta - Europski građanin godine 2014.

Nastavi čitati

Startup , Poslovni plan , IT

Od freelancerice do poduzetnice

Od Nadja Irena Fišić | 23.02.2018 | Rubrika - Pokrećem

Od freelancerice do poduzetnice

Rođena je 1973. godine u Zagrebu, gdje je studirala anglistiku. Nakon 14 godina u Jutarnjem listu, sredinom siječnja 2013. krenula je s 15 kilograma na leđima, hard diskom punim omiljene muzike i kartom u jednom smjeru za Bangkok. Naletila je na na najvažnije izbore u proteklih 50 godina u Maleziji, objavila putopise po Tajlandu i Borneu, priče o ljudima iz Indonezije i diljem svijeta koje je sretala na putovanjima. Trenutno ima kolumnu na www. cosmopolitan.hr gdje piše što sve jednu prosječnu ženu čeka u Aziji, piše za portal www.trustyhr, radi native marketing za kompanije i piše za mjesečnik Bali Pocket Magazin. Kao novinarka satima sjedim ispred kompjuterskog ekrana, ali inspiraciju ne nalazim na socijalnim medijima ili blogovima, nego kad se od tog istog ekrana odmaknem. Ljudi su ti koji me inspiriraju, one koje susrećem na putovanjima, koji ti predaju tu neku dobru energiju i zbog kojih neki put već pišem u glavi priču dok razgovaram s njima.

Nastavi čitati

Društveno poduzeće – koji pravni oblik odabrati?

Odlučili ste pokrenuti nešto svoje i prva nedoumica na koju ste naišli bilo je koji pravni oblik odabrati. To je pitanje koje muči sve one koji su se u barem jednom trenu odlučili za okretanje nove stranice u svom životu.

Nastavi čitati

Kako nam Dizajnersko promišljanje (Design thinking) može promijeniti percepciju u poslovanju?

Poduzetnice i poduzetnici se ne vole predugo baviti nekim problemom. U prirodi im je, a i u prirodi njihova posla koji zahtijeva rezultate je, da odmah skaču na rješenje.

Nastavi čitati

Krenite konstruktivno – pretpostavite, testirajte i poboljšajte

Imate poslovnu ideju za koju mislite da je izvrsna. Možda vam nedostaje malo hrabrosti ili je imate baš onoliko koliko treba da se odlučite da je realizirate.

Nastavi čitati

Mentoriranje s značajem: početak tipologije

Od Tina Lee Odinsky Zec | 12.10.2017 | Rubrika - Pokrećem

Mentoriranje s značajem: početak tipologije

Za mene je mentoriranje riječ koja poziva na akciju i koja opisuje povezanost i razmjene između mentorice i mentorirane osobe. Akcija i reakcija započinju ovaj ciklus, koji se po potrebi ili želji može i ponoviti.

Nastavi čitati