Poslujem

Dobra informacija zlata vrijedi! Savjete za uhodano poslovanje, tuđa iskustva iz prve ruke i sve što ti može pomoći da rasteš, potraži u sadržaju naših poduzetnih suradnica.

Startup

Aurora intervju: poduzetnica Nena Obrovac

Od Nena Obrovac | 01.10.2019 | Rubrika - Poslujem

Aurora intervju: poduzetnica Nena Obrovac

Nena Obrovac je poduzetnica i direktorica male turističke agencije RURAL ESCAPE TOURS.

Nastavi čitati

Startup

Živim ono što jesam: poduzetnica

Od Erna Šošević | 01.07.2019 | Rubrika - Poslujem

Živim ono što jesam: poduzetnica

Erna Šošević je kćerka, sestra, supruga, majka dvoje djece i poduzetnica. Kreacija Bizbook-a je produkt njenog cjelokupnog radnog iskustva: uočavanja potreba kompanija u kojima je radila.

Nastavi čitati

Obrt

Od bloga do poduzetništva

Od Martina Friganović i Sonja Švajhler | 21.06.2019 | Rubrika - Poslujem

Od bloga do poduzetništva

Diplomirana pravnicu Sonju Švajhler i marketing managericu Martinu Friganović sasvim je slučajno prije par godina povezala jedna društvena mreža.

Nastavi čitati

SEO

Nothing can dim the light that shines from within!

Od Danijela Balikic | 02.04.2019 | Rubrika - Poslujem

Nothing can dim the light that shines from within!

I have been described as a: Superwoman that shifts the Universe as an Innovator, Explorer and Soul Toucher. Life has knocked me down a few times; it showed me things I never wanted to see. I experienced sadness and failures. But one thing for sure, I always get up. Since I turned 50 years old a couple of years ago, I am freeing people of the concern that I am too old. Too old?? I'm just getting started.

Nastavi čitati

SEO

Moj posao i ja

Od Ines Nanić | 26.03.2018 | Rubrika - Poslujem

Moj posao i ja

Imam 37 godina, živim i radim u Dubrovniku zadnjih 20 godina a od toga 10 godina vodim vlastitu agenciju za organizaciju vjenčanja i raznih privatnih evenata. I iskreno ne vidim da će se to puno promjeniti u sljedećih 10ak godina jer doista obožavam svoj posao, živim ga, bez imalo lažne skromnosti smatram da sam izvrsna u svojoj branši i trudim se poslovno razvijati barem na mikrorazinama. Nikad nisam željela imati veliku firmu niti preprodavati biznis. Na kraju sam i otvorila firmu koju je maltene nemoguće prodati jer bavi toliko osobnim proizvodom i personaliziranom uslugom da mogu eventualno na svoje osobno ime staviti cijenu. A to baš i nema smisla zar ne?

Nastavi čitati

Poslovni plan

Snalažljivost u ulozi budžeta

Od Dora Plišić | 07.03.2018 | Rubrika - Poslujem

Snalažljivost u ulozi budžeta

Dora Plišić, osnivač startupa FramesPage FramesPage.com sam pokrenula jer smatram da cool naočale s kvalitetnim dioptrijskim lećama ne bi trebale biti luksuz već nešto što si svi možemo priuštiti. Željela sam učiniti dizajnirane, visokokvalitetne dioptrijske naočale cjenovno prihvatljivima. Sve je počelo s pitanjem - zašto ne bismo mogli imati nekoliko naočala, kao što imamo i nekoliko traperica, umjesto da smo osuđeni na jedne?

Nastavi čitati

Startup

U vaš projekt hladne glave

Od Martina Čuljak | 28.02.2018 | Rubrika - Poslujem

U vaš projekt hladne glave

Sa bogatim iskustvom života na tri kontinenta, Martina Čuljak je svoju poduzetničku karijeru započela u San Franciscu nakon završetka studija međunarodnog poduzetništva. Trenutno u Abidjanu, gdje radi na razvoju inicijative za okupljanje globalnih umova koji žive u zemljama zapadne Afrike, njeno iskustvo seže od event organizacije do poslovnog razvoja aplikacija i platformi u Silicon Valley-u, pa do pokretanja i vođenja projekta HelpBalkans u regiji za koji je dobila nagradu Europskog parlamenta - Europski građanin godine 2014.

Nastavi čitati

Startup , Poslovni plan , IT

Od freelancerice do poduzetnice

Od Nadja Irena Fišić | 23.02.2018 | Rubrika - Poslujem

Od freelancerice do poduzetnice

Rođena je 1973. godine u Zagrebu, gdje je studirala anglistiku. Nakon 14 godina u Jutarnjem listu, sredinom siječnja 2013. krenula je s 15 kilograma na leđima, hard diskom punim omiljene muzike i kartom u jednom smjeru za Bangkok. Naletila je na na najvažnije izbore u proteklih 50 godina u Maleziji, objavila putopise po Tajlandu i Borneu, priče o ljudima iz Indonezije i diljem svijeta koje je sretala na putovanjima. Trenutno ima kolumnu na www. cosmopolitan.hr gdje piše što sve jednu prosječnu ženu čeka u Aziji, piše za portal www.trustyhr, radi native marketing za kompanije i piše za mjesečnik Bali Pocket Magazin. Kao novinarka satima sjedim ispred kompjuterskog ekrana, ali inspiraciju ne nalazim na socijalnim medijima ili blogovima, nego kad se od tog istog ekrana odmaknem. Ljudi su ti koji me inspiriraju, one koje susrećem na putovanjima, koji ti predaju tu neku dobru energiju i zbog kojih neki put već pišem u glavi priču dok razgovaram s njima.

Nastavi čitati

Poduzetništvo uz studiranje – kako sam shvatila što želim

Kaja Pavlinić, rođena 1996. u Zagrebu, studentica je preddiplomskog studija Računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu. Završila je Prvu gimnaziju Varaždin, gdje je pohađala prirodoslovno-matematički smjer te kasnije International Baccalaureate program međunarodne mature. Vlasnica je tri Oskara znanja, četiri priznanja Varaždinske županije, nagrade „Buduće liderice“ Mreže hrvatskih žena te nagrade za izvrsnost Rotary kluba Varaždin, a bila je proglašena i maturanticom generacije. Član je alumni zajednice US State Departmenta od 2014. godine, kada je odabrana za Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship program na Purdue University. Kao jedina predstavnica Republike Hrvatske sudjelovala je na konferenciji Young Leaders For Tomorrow's Europe u Bratislavi 2015. godine te na konferenciji Global-In Fellowship u Berlinu 2016. godine. Trenutačno, uz podršku Američkog veleposlanstva u Zagrebu vodi antikorupcijski projekt Integritas, a i voditeljica je višestruko nagrađivanog startupa Tinja.

Nastavi čitati

Kako nam Dizajnersko promišljanje (Design thinking) može promijeniti percepciju u poslovanju?

Poduzetnice i poduzetnici se ne vole predugo baviti nekim problemom. U prirodi im je, a i u prirodi njihova posla koji zahtijeva rezultate je, da odmah skaču na rješenje.

Nastavi čitati