Učim

Spremna na prve poduzetničke korake? I ako jesi i ako nisi, jedno možeš odmah i uvijek: učiti! Posavjetuj se s čarobnjakom, ili kreni od korisnih članaka namijenjenih početnicama.

Startup

Prilike se ne dobivaju, prilike se stvaraju

Od Marina Kolar | 23.04.2019 | Rubrika - Učim

Prilike se ne dobivaju, prilike se stvaraju

Moje ime je Marina Kolar i rođena sam 1983. godine u Čakovcu. Uvijek sam voljela raditi s ljudima, pa sam uz mnoštvo neformalne edukacije završila i studij na Učiteljskom fakultetu. No, život me odveo u drugom smjeru. Vlasnica sam obrta za edukaciju i savjetovanje Konekta. Certificirana sam trenerica Švicarskog CH-Q metode za razvoj karijere i kompetencija, stručnjakinja za organizacijski razvoj i razvoj zajednice. Živim svoju osobnu i profesionalnu svrhu i sretna sam :)

Nastavi čitati

SEO

Nothing can dim the light that shines from within!

Od Danijela Balikic | 02.04.2019 | Rubrika - Učim

Nothing can dim the light that shines from within!

I have been described as a: Superwoman that shifts the Universe as an Innovator, Explorer and Soul Toucher. Life has knocked me down a few times; it showed me things I never wanted to see. I experienced sadness and failures. But one thing for sure, I always get up. Since I turned 50 years old a couple of years ago, I am freeing people of the concern that I am too old. Too old?? I'm just getting started.

Nastavi čitati

SEO

Moj posao i ja

Od Ines Nanić | 26.03.2018 | Rubrika - Učim

Moj posao i ja

Imam 37 godina, živim i radim u Dubrovniku zadnjih 20 godina a od toga 10 godina vodim vlastitu agenciju za organizaciju vjenčanja i raznih privatnih evenata. I iskreno ne vidim da će se to puno promjeniti u sljedećih 10ak godina jer doista obožavam svoj posao, živim ga, bez imalo lažne skromnosti smatram da sam izvrsna u svojoj branši i trudim se poslovno razvijati barem na mikrorazinama. Nikad nisam željela imati veliku firmu niti preprodavati biznis. Na kraju sam i otvorila firmu koju je maltene nemoguće prodati jer bavi toliko osobnim proizvodom i personaliziranom uslugom da mogu eventualno na svoje osobno ime staviti cijenu. A to baš i nema smisla zar ne?

Nastavi čitati

Startup , Poslovni plan , IT

Od freelancerice do poduzetnice

Od Nadja Irena Fišić | 23.02.2018 | Rubrika - Učim

Od freelancerice do poduzetnice

Rođena je 1973. godine u Zagrebu, gdje je studirala anglistiku. Nakon 14 godina u Jutarnjem listu, sredinom siječnja 2013. krenula je s 15 kilograma na leđima, hard diskom punim omiljene muzike i kartom u jednom smjeru za Bangkok. Naletila je na na najvažnije izbore u proteklih 50 godina u Maleziji, objavila putopise po Tajlandu i Borneu, priče o ljudima iz Indonezije i diljem svijeta koje je sretala na putovanjima. Trenutno ima kolumnu na www. cosmopolitan.hr gdje piše što sve jednu prosječnu ženu čeka u Aziji, piše za portal www.trustyhr, radi native marketing za kompanije i piše za mjesečnik Bali Pocket Magazin. Kao novinarka satima sjedim ispred kompjuterskog ekrana, ali inspiraciju ne nalazim na socijalnim medijima ili blogovima, nego kad se od tog istog ekrana odmaknem. Ljudi su ti koji me inspiriraju, one koje susrećem na putovanjima, koji ti predaju tu neku dobru energiju i zbog kojih neki put već pišem u glavi priču dok razgovaram s njima.

Nastavi čitati

Poslovni plan

Time and How We Spend it

Od Tina Lee Odinsky Zec | 22.01.2018 | Rubrika - Učim

Time and How We Spend it

There are 365 days in year and 24 hours in a day, with 60 minutes in each hour that makes for 525,600 minutes in a year. It seems that we can pack alot into a minute these days. Not sure if you have caught the short viral videos that run down a wide range lessons from geography to philosophy in that 60 second window. Certainly everyone wants to do more with the time they have when they have the concept that time is perishable. If you do not use your time wisely you cannot get it back.

Nastavi čitati

Društveno poduzeće – koji pravni oblik odabrati?

Odlučili ste pokrenuti nešto svoje i prva nedoumica na koju ste naišli bilo je koji pravni oblik odabrati. To je pitanje koje muči sve one koji su se u barem jednom trenu odlučili za okretanje nove stranice u svom životu.

Nastavi čitati

Lov na lovu: financije, financiranje i financijsko finaliziranje

Mrvica kreativnosti, prst poznanstava, šaka puna želje za učenjem i cijeli kamion strpljenja – mogli bismo reći da je to recept za iskorak u održavanju poslovnih planova

Nastavi čitati

Barem 10, a možda i više, razloga za poduzetništvo o kojima nigdje nećete čitati!

I ako se pitaš je li tvoja trenutna motivacija za odlazak u poduzetništvo pogrešna, moj odgovor je: Naprotiv!

Nastavi čitati

Startup , Marketing

Writing - a fundamental business skill

Od Maja Škvorc | 12.10.2017 | Rubrika - Učim

Writing - a fundamental business skill

We all know that there isn't a company, big or small, that doesn't depend on words. A coffee place needs to write something smart and quirky on their board to invite customers in. A small business needs to write an interesting advert or a catchphrase to promote themselves.

Nastavi čitati

Organization is fundamental!

Od Mihaela Marija Perković | 11.10.2017 | Rubrika - Učim

Organization is fundamental!

Running a business is not easy, and the amount of stress, work and overload is not fundamentally different when it comes to company size. Most women start out running a micro- business and fail to scale.

Nastavi čitati