Barem 10, a možda i više, razloga za poduzetništvo o kojima nigdje nećete čitati!

Da budemo na čisto, postati poduzetnica nije za svakoga. I to je u redu. U tebi tinja sasvim drugačija motivacija od prepoznavanja poduzetničke prilike. Ona se zove nezadovoljstvo… A ono rađa misao…. A misao potiče na akciju ☺

I ako se pitaš je li tvoja trenutna motivacija za odlazak u poduzetništvo pogrešna, moj odgovor je: Naprotiv!

Imaš problem s autoritetom? Na primjer, ja sam vrlo rano shvatila da imam problem s ljudima koji imaju moć na osnovu položaja, a ne na osnovu stručnosti.  Nemam nikakvo poštovanje prema onima što blebeću o nečemu o čemu pojma nemaju samo zato što su na nekom položaju. Teško ih slušam i slijedim. To ne znam ni sakriti, što je značilo samo jedno – morala sam postati šef sama sebi. Morala sam pobjeći u poduzetnice!

Karijera ti se razvija brzinom „šlogiranog puža“? Radiš u sustavu u kojem ti je napredak u karijeri moguć tek kada osoba hijerarhijski iznad tebe umre, a po svemu sudeći, se neće dogoditi još barem tridesetak godina? O pravu znaš dovoljno da si upoznata s podatkom da je ubojstvo kazneno djelo? Ako si u stanju čekati, super za tebe! No, ako smatraš da bi u tom razoblju trebala napredovati više od nekoliko puta, pobjegni u poduzetnice i upravljaj svojom karijerom.

Nisi tip koji može sjediti 8 sati i raditi „ništa”? Neki od nas idu na dizel, neki na kerozin. Ako tvojim žilama struji kerozin, sjediti u sustavu sa striktno definiranim radnim vremenom i obimom posla koji se obavi za 2 sata, ubija. Prebrodi strah od gubitka „sigurnog posla“ - ima li toga danas uopće? - jer biti hrabar nije odsustvo straha, nego djelovanje unatoč strahu! Pobjegni u poduzetnice i nakon obavljenog posla, upravljaj svojim danom.

Želiš više od jednih cipela po sezoni? Da, da, može se reći da si malo i pohlepna, no upravljiva količina pohlepe sastavni dio je svake poduzetnice. Ne mora ti životni uzor biti osoba, to može biti određeni lifestyle. Želiš duže i češće odmore, putovanja, višu plaću? Želiš uložiti u svoje obrazovanje, želiš više vremena, želiš, želiš… Samo naprijed, velikim koracima počni ostvarivati svoje želje... kroz poduzetništvo!

Neću te lagati, nećeš sve to ostvariti odmah. Nećeš ni do svega ovoga doći lako, ni jednostavno. Ali ako ovo čitaš, već i sama znaš da imaš taj „motor“ u sebi.

Ne boj se, okružena si pričama uspješnih poduzetnica brojnim ženama voljnim pomoći. Okružena si mentorskim mrežama, udrugama i institucijama koje nude profesionalnu podršku. Ne boj se, jer imaš jednu golemu konkurentsku prednost: žena si.

Podjeli ovaj članak